Відкриваємо нові смаки

Відкриваємо нові смаки. Незвичні страви в закладах Рівного

Люди люблять зміни, нові емоції, локації, смаки. Буденність набридає навіть стриманим фанатам стабільності і класичного чорно-білого офіціозу. Нестандартне і нешаблонне додає нашому життю родзинку, перчинку… вже як кому до смаку.

Так і з кухнею. Ми щораз у пошуках нових страв. Хтось любить експериментувати вдома на кухні, а хтось прискіпливо обирає нове місце, аби задовольнити свій вибагливий смак. Погодьмося, у страві важливо все: інгредієнти, процес готування і, звісно, подача. Саме для тих, хто не проти побалувати себе чимось екстравагантним, пропонуємо добірку найцікавіших страв, що готують у закладах Рівного.

Жаб’ячі лапки в “Пекарні #1”

Дуже логічно, що саме в пекарні, створеній за образом французьких boulangerie (буланжері), з’явився цей делікатес. “Пекарня #1” підкорила рівнян своєю смачною свіжою випічкою, аромат якої закликає гостей ще з вулиці..

Окрім випічки та десертів, тут є повноцінне меню від салатів до супів, алкогольні напої, кава і чай. Тепер у пекарні можна поласувати ще й традиційною французькою стравою “Жаб’ячі лапки”.

Жаб’ячі лапки — дуже вишукане та ніжне м’ясо. Смаком вони подібні до курячих крилець. За французькими традиціями їсти їх треба руками, без виделки та ножа. Лише за умови, коли лапки подають з соусом, можна скористатись столовими приборами. Лапки вмочують у соус вже під час їжі. Подають їх із зеленню, часником чи помідорами.

В “Пекарні #1” окрім соусу, помідорок чері і листя салату, відвідувачі отримують ще й велику порцію картоплі фрі. Страва виглядає дуже ситно.

%d0%b6%d0%b0%d0%b1%d1%8f%d1%87%d1%96-%d0%bb%d0%b0%d0%bf%d0%ba%d0%b8

“Баржа” пригощає дарами моря

Ресторан “Баржа”, без сумніву, є представницьким закладом у Рівному. Він зібрав у собі найвишуканіші смаки водного світу. “Баржа” славиться великим вибором страв із морепродуктів і риби. Тут можна скуштувати: “Устриці”, “Новозеландськї мїдїї з грiнками”, “Зеленi Новозеландськi мiдiї запеченi в хосперi з сиром пармезан”, “Суп з бичачих хвостiв та з гострою квасолею”, “Смаженого восьминога з соусом бiск”, “Рiзотто з чорнилом каракатицi”.

%d0%b1%d0%b0%d1%80%d0%b6%d0%b0

%d1%83%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b8%d1%86%d1%96

Морепродукти є найкращим дієтичним джерелом йоду, селену і фтору.  Зокрема, устриці багаті на цинк. До того ж, дари моря є сильними афродизіаками і впливають на потенцію. Завдяки морепродуктам жителі морських країн, наприклад Японії та Італії, рідше страждають на серцево-судинні захворювання, ожиріння та живуть довше, ніж ті, хто вживає цю їжу рідко. Тому куштуйте, насолоджуйтесь і почувайте себе здорово.

Бичачі яєчка в шинку “Рівень”

Насінники або бичачі яєчка — субпродукт для справжніх гурманів. На Сході бичачими яєчками прикрашають плов, поклавши їх з самого верху, і пригощають найдорожчих гостей. Бичачі яйця є джерелом білка, вони дуже корисні і поживні.

У шинку “Рівень” ця страва має назву “Корида”. Подають делікатес тушкованим з цибулькою і в соусі зі сметани і кетчупу.

%d0%b1%d0%b8%d1%87%d0%b0%d1%87%d1%96-%d1%8f%d0%b9%d1%86%d1%8f

Іудейська кухня в кафе-барі “Джемм”

Національна іудейська кухня належить до найдавніших кухонь світу. Свої рецепти єврейські кухарі бережуть і передають з покоління в покоління. Відмінна особливість іудейської кухні — суворе дотримання законів Кашрута, при приготуванні страв. Ці правила зазначені у Торі — священній книзі євреїв. Закон Кашрута ділить їжу на кошерну (дозволену) і некошерну (заборенену).

%d1%85%d1%83%d0%bc%d1%83%d1%81

У меню закладу представлені найпопулярніші страви іудейської кухні. Зокрема, ви можете скуштувати гефілте фіш — фаршировану рибу, хумус — пасту із вареного гороху нут з прянощами (подається хумус з пітами), фалафель — невеличкі котлети із зеленого нуту, підсмажені в олії, цимес — теляче філе, тушковане з курагою, чорносливом, яблуком і морквою.

Мексиканські страви у кафе “que Rico”

Любителі гострої їжі швидкого приготування тепер мають “свою точку” для зустрічей. Мексиканське бістро “que Rico” невеличкого розміру і створене для тих, хто не планує надовго засиджуватися на місці або ж і взагалі хоче перекусити по дорозі. Хоча інтер’єр мало чим нагадує спекотну Мексику, меню витримане в традиціях спекотної кухні.

%d0%ba%d0%b5%d1%81%d0%b0%d0%b4%d1%96%d0%bb%d1%8c%d1%8f

Тут ви можете скуштувати тако (тортілья з начинкою: м’ясо, овочі, соус), кесадилью (загорнута тортілья із різними начинками, обсмажена на вогні, щось типу закритої піци), буріто (пшеничний пляцок з квасолею, гострим соусом, овочами і м’ясом), арепас (кукурудзяна тортілья зверху із фаршем та сиром), фахітос (м’ясо по-мексиканськи), фірмові чіпси із соусом.

Олена Кравчук

Leave a Reply

Будьте першим!

avatar
  Підписатися  
Сповістити про

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑