Чи є шанс вижити після “перекусу” на ринку Рівного?

Усім ми потрапляли в ситуацію, коли похід за покупками на ринок затягувався на довше, ніж було заплановано. Голод — поганий помічник у справах, тому доводилось шукати місце перекусу, щоб було смачно і недорого. Я і сам не раз опинявся у такому становищі, коли кошти обмежені, але, як то кажуть, їсти хочеться.

На будь-якому ринку  безліч лотків, наметів, кафе, а також людей, які пропонують готову продукцію з рук: від пиріжків до майже повноцінного обіду в баночках. Що можна і що не варто їсти на ринках Рівного, ми зараз з вами спробуємо розібратися.

НАМЕТИ І ЛОТКИ

Торговельні лотки і намети пропонують величезний вибір пиріжків, чебуреків, булочок з різними начинками, але мало хто звертав увагу, що дана продукція виготовляється прямо на місці в повній антисанітарії. Ось ви хоч раз просили показати сертифікат якості даної продукції? І я не просив.

Кожен раз, проходячи повз численних лотків і спостерігаючи величезні черги, я дивуюся тому, наскільки безвідповідально люди ставляться до свого здоров’я. Той аргумент, що їжа в подібних “перекусочних” — це швидко і дешево, легко перекривається небезпекою споживаного. Однак, шанувальників біляшів це анітрохи не зупиняє, а потенційна виразка через 3-4 роки або нетравлення через 3-4 години не йде ні в яке порівняння з апетитним виглядом пиріжка.

ПРИВАТНІ ОСОБИ

Назвемо так людей, які готують обіди вдома, а потім виносять продавати їх на ринок. У них теж бувають пиріжки, але частіше це пропозиції з першої і другої страви. Сюди відносяться супи, борщі, пельмені в бульйоні, картопля-пюре, котлети і багато іншого в залежності від попиту споживачів.

Таким підприємцям я б теж не довіряв, так як вони займаються приготуванням своїх страв без перевірок і дозволів. Підозрюю, що в хід йдуть продукти не кращої якості, щоб більше заробити, не підвищуючи ціну до рівня, коли клієнти не зможуть дозволити собі обід.

КАФЕ

У ринкових кафе ви можете розраховувати на прозорі бульйони з перших страв, другі страви нескладного приготування: млинці з різними начинками, яєчня, сосиски, сардельки з нескладним гарніром, а також фірмові, замовлені страви, але в основному швидкого приготування. В основу приготування даних страв йдуть заготовки та напівфабрикати, які корисною і безпечною їжею назвати важко.

Я сам намагаюся не купувати готову їжу на ринку, але випадки бувають різні, і якщо мені дуже потрібно поїсти, я йду тільки в перевірені місця, які перевірив на собі (а по-іншому якість ринкової їжі встановити просто не виходить), або до людей, яких знаю особисто і які знають мене. Раджу: “Сахачапурі” (грузинська національна випічка, середня ціна – 30 грн), чебуречна (9 грн) та лоток з шаурмою (20-30 грн), що на вході у “Пересопницю”. 

В крайньому випадку, я раджу вам запитати у постійних продавців на ринку, хто з «годувальників» пропонує нормальну їжу, тому, що ці люди працюють і їдять тут кожен день і можуть порадити більш-менш безпечний варіант.

Олександр Ярош

Leave a Reply

Будьте першим!

avatar
  Підписатися  
Сповістити про

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑